top of page

LEAVE A MARK

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me.
It’s easy. Just click “Edit Text” or double click me to add your own content and make changes to the font. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

חתך מזרח מערב  | 1938-1969  | 

חתך צפון דרום  | 1969-2015 

חתך עירוני |

חתך מזרח מערב  | 1969-2015 | 

חתך צפון דרום  | 1938-1969  

חתך מזרח מערב דרך רחוב הר סיני ואלנבי חושף מעבר מהארקדה שתוכננה ברחוב הר סיני דרך חורשה אורבנית שהתקיימה ברחוב הר סיני מזרחית לבית הכנסת כולל כניסות, מרפסות וגרם מדרגות ראשי שקישרו את רחוב הר סיני לבית הכנסת.

 

מקביל לרחוב הר סיני ממזרח למערב על רחוב אחד העם תוכננו ארקדות בקומת הקרקע הממשיכות את הארקדה של רחוב הר סיני מסביב לבית הכנסת ומדגישות את מרכזיות בית הכנסת.

 

חזית בית הכנסת מרחוב אלנבי הייתה מקושרת לגן אלנבי ומהרחוב היה ניתן להיכנס לחללי התפילה, למרפסות חיצונית ולשהות בספסלים שהוצבו לציבור בגן.

 

כיום חורשת הר סיני משמשת כחניון ציבורי , חומה בגובה של 3 מ' מנתקת את מבנה בית הכנסת מסביבתו וגרם המדרגות החדש מוגבה מן הקרקע ומנתק את הכניסה החופשית שהייתה מצפון לדרום על רחוב הר סיני

חתך צפון דרום חושף גם הוא את הקשר בין ארקדת הר סיני מצפון לבית הכנסת דרך החיבור לגרם המדרגות ההיסטורי המוביל לחלל התפילה הראשי שקצהו בארון הקודש בדרום חלל בית הכנסת.

 

חזיתו הדרומית של בית הכנסת ברחוב אחד העם הייתה מעוטרת חלונות ויטראז צבעוניים וממול על רחוב אחד העם תוכננו ארקדות בקומת הקרקע שחיברו את הארקדה על רחוב אחד העם לארקדה על רחוב הר סיני והדגישו את מרכזיותו של בית הכנסת במרכז הכיכר סובבת הארקדות.

 

כיום נותק בית הכנסת מההקשרים הסביבתיים שחיברו בין העיר לבינו. כאשר רחוב הר סיני בצפון בית הכנסת משמש כחניון ציבורי.

 

מדרגות הכניסה הראשית הוגבהו ממפלס הקרקע וחסמו את הגישה מצפון ברחוב הר סיני.

 

העמודים והחומה שנוספו לבית הכנסת יצרו חלל כלוא  ומנותק בין בית הכנסת והעיר 

חזית בית הכנסת הדרומית לרחוב אחד העם נאטמה על ידי קיר שחסם את כניסת האור הטבעי ואת מראה חלונות הויטראז מפנים בית הכנסת.

 

 

 

 

bottom of page